Sivas Dallas Uçak Bileti Ara

Sivas Dallas ucuz uçak bileti ücretlerini ücretsiz araştır.Tüm havayolları arasından Sivas Dallas ucuz uçak biletlerini satın al.

Taksitli Uçak Biletleri
Anasayfa - Uçak Bileti - Sivas - Dallas

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı (VAS) Hakkında

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı Türkiye'nin en uzun ikinci pistine sahiptir.  İç ve dış hatlar terminallerine sahiptir. İç hatlar terminalinde iki, dış hatlar terminalinde de iki kapısı bulunmaktadır. Havalimanı ayrıca vip terminal bölümüne de sahiptir.

Sivas Şehir Merkezinden Nuri Demirağ Havalimanına (VAS) Ulaşım

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, Sivas ilinin şehir merkezine 20 km. Uzaklıktadır. Fazla büyük olmayan bu şehirde havalimanına ulaşmak da oldukça kolaydır. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na ulaşmanın farklı yolları vardır. Şehir merkezinden havalimanına servis yoluyla yada taksi yoluyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Servisle Ulaşım

Sivas Nuri Demirağ Havalimanına servisler aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bu otobüs servislerini Sivas Belediyesi ve Havaş yapmaktadır. Uçakların kalkış saatlerine göre hareket eden servisler bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine, yada şehir merkezinden havalimanına giden servisler uçakların kalkış saatlerinden çok daha erken bir saatte yerlerinde olurlar. Peki bu servislere nerede binebilirsiniz? Servislerin beklediği belirli bir nokta vardır. İstasyon caddesindeki Büyük Hotel'in arkasında servisler kalkar. Büyük Hotel Sivas'ta oldukça bilinen bir hotel olduğundan, bulmakta zorlanmayacağınız bir yerdir. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na gitmek için, uçağınızın saatinden en az yarım saat önce, Büyük Hotel'in arkasında, servislerin kalktığı yere gidip beklemeniz sizin faydanıza olacaktır.

Taksiyle Ulaşım

Sivas Nuri Demirağ Havalimanına karşılıklı servisler aracılığıyla ulaşabileceğiniz gibi taksi yoluyla da ulaşabilirsiniz. Servise göre bir miktar pahalı olabilecek bu ulaşım şekli çok daha hızlı ve kolay olacaktır. Sivas şehir merkezinden Nuri Demirağ Havalimanı arası 20 kilometredir. Bu mesafeyi tahminen yarım saat gibi kısa bir sürede taksiyle gidebilirsiniz fakat uçağınızı kaçırma ihtimaline karşı taksiye çok daha erken binmeniz sizin yararınıza olacaktır.


Dallas Şehri Hakkında

Dallas, Amerika Birleşik Devletlerinin en kalabalık nüfusa sahip dördüncü şehri konumundadır. Nüfusu yaklaşık 1.300.000 olan şehir, Teksas’ın üçüncü büyük şehridir. Oldukça köklü bir tarihe sahip olan Dallas şehri, petrol ve pamuk sanayisinde önemli olan demiryollarını geçtiği bir bölgede yer alması sebebiyle öne çıkmıştır. Dallas ekonomisi bankacılık, bilgisayar teknolojileri, sağlık, enerji, telekomünikasyon, ticaret, tıbbı araştırmalar, lojistik ve ulaşıma dayalıdır. Bunun yanı sıra oldukça önemli şirketlerin genel merkezlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Ilıman ve sıcak bir iklimin hakim olduğu Dallas’ta, en kurak dönemlerde bile yağış miktarı fazladır. Turistik açıdan oldukça önemli şehirlerden biri olan Dallas, modern şehir merkezinin yanı sıra, tarihi yapıları, müzeleri, bahçeleri ve eğlence parkları ile dikkat çekmektedir. İkliminden dolayı da yeşillik bölgeleri fazla olan Dallas’a, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde gitmek en uygunudur. Yıl boyunca sıcaklığın yüksek olduğu ve çok soğuk havaların yaşanmadığı şehirde, yazın gerçekleşen festival ve konserler sebebiyle de şehir sürekli canlıdır.

Dallas, ulaşım anlamında da oldukça gelişmiş bir şehirdir. Büyük bir şehir olması ve nüfusun yoğun olması, trafiği çok fazla etkilemektedir. Şehirde gitmek istediğiniz her yere ulaşmanızı sağlayan Dallas Area Rapid Transit adı verilen DART sistemi otobüs ve trenleri bulunmaktadır. Üstelik turistlerin işini oldukça kolaylaştıran uygun bilet seçenekleri de bulunmaktadır. DART sistemini ait 4 adet tren hattı da sizi gitmek istediğiniz yere kolayca ulaştırmaktadır. Şehir içi ulaşımda bunların yanı sıra tramvay ve ücretsiz servis hattı da bulunmaktadır. Şehirlerarası ulaşımda ise karayolu, demir yolculuğu ve havayolu seçenekleri mevcuttur. Dallas sınırları içinde iki adet havalimanı bulunmaktadır ve uluslar arası uçuşlar ise Dallas Forth Worth Havalimanı üzerinden gerçekleşmektedir. Dallas’ın gezilip görülmesi gereken yerleri arasında Dallas Arboretum’u ve Botaik Bahçesi, Sixth Floor Müzesi, Reunion Kulesi, Dallas Sanat Müzesi, Dallas Hayvanat Bahçesi, Southfork Çiftliği ilk sıralarda yer almaktadır. Dallas gece hayatı ve alışveriş merkezleri de oldukça gelişmiştir.

Dallas Havalimanından Şehir Merkezi Ulaşım

Dallas Forth Worth havalimanından şehir merkezine ulaşabilmeniz için birçok seçenek sizi beklemektedir. İster taksi ile ister Trinity Railway Expres ile ister terminal otobüsleri ile isterseniz de Skylink hızlı trenleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Araç kiralama da kullanabileceğiniz bir diğer ulaşım aracıdır.

Otobüs

Dallas Forth Worth havalimanında terminaller arası ulaşım için ücretsiz seçenekler bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine ise otobüs bulma imkanınız bulunmaktadır. DART araçları ile şehir merkezinden havalimanına ulaşabileceğiniz gibi havalimanından da şehir merkezine geçişler yapabilirsiniz.

Havayolu Ve Tur Şirketi Servisleri

Birçok havalimanında olduğu gibi Dallas Forth Worth havalimanında da servis olanakları bulunmaktadır. Bu havalimanı, özellikle terminalleri arasında ücretsiz geçişi sağlayan tren hattı ile öne çıkmaktadır. Bu denli büyük bir havalimanında, havayoluna ait servis araçları da şehir merkezine yapmak istediğiniz yolculuk için hizmet vermektedir. Hem havayoluna, hem de tur şirketlerine ait servisleri tercih ederek ulaşımınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Taksi

Dallas Forth Worth havalimanından şehir merkezine taksi ile gitme imkanınız bulunmaktadır. Bunun için size yardımcı olacak görevliler daima hazır beklemektedir. Taksi servisi için terminal E’nin üst katı, Terminal D’nin ise alt katına inmeniz gerekmektedir. Sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar görevli bir kişi tarafından taksi çağırma işlemlerinize yardımcı olunmaktadır. Taksi açılış ücreti 2.25 $, kilometre başı 1.80$, fazladan her yolcu için kişi başı 2.00 $, havalimanından çıkma ücreti olarak ise 5.00 $ ödemeniz gerekmektedir. Bu ücretlendirmeye göre gideceğiniz yere ödemeniz gereken taksi ücretini hesaplayabilirsiniz.

Dallas Havalimanı Araç Kiralama Ofisleri

Dallas Forth Worth havalimanından şehir merkezine ulaşabilmek için en iyi ve en hızlı yöntemlerden biri de araç kiralamadır. İster havalimanından, isterseniz de şehir merkezinde yer alan ren a car firmalarından kolayca araç kiralayabilirsiniz. Araç kiralamak için havalimanı terminalleri içinde yer alan araç kiralama ofislerinden ya da görevli kişilerden yardım alabilirsiniz. Şehir içi ulaşımında işinizi oldukça kolaylaştıracak olan araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, kendinize ve bütçenize uygun araçları kiralayabilirsiniz. Daha kolay ulaşım sağlamanıza yardımcı olacak olan kiralık araçlar ile Dallas içinde kaldığınız süre boyunca çok daha rahat hareket edebilir ve istediğiniz her yere daha kolay gezebilirsiniz.