İstanbul Mardin Uçak Bileti Ara

İstanbul Mardin ucuz uçak bileti ücretlerini sayfamızda bulun.Yüzlerce havayolu firmaları arasından İstanbul Mardin uçak biletlerini satın al.

Taksitli Uçak Biletleri
Anasayfa - Uçak Bileti - İstanbul - Mardin

istanbul'dan ucuz uçuş nasıl bulunur?

İstanbul'dan ucuz uçuş buulma konusunda müşterilerimize hem sabiha gökçen havalimanında hemde Atatürk Havalimanında en ucuz charter havayolu firmaları ve tarifeleri uçak seferleri arasından istanbul'dan ucuz uçak bileti bularak dilediğinizyere uygun fiyatlarla uçabilirsiniz.

İstanbul Atatürk Havalimanı (IST) Hakkında

İstanbul Atatürk Havalimanı Türkiye’nin en büyük ve e yoğun havalimanıdır. İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan Atatürk Havalimanı, 1900’lerin başında yalnızca iç uçuşlar için hava trafiğine açılmıştır ve 1953 yılından beri de uluslar arası hizmet vermektedir.

Açılışının ilk yıllarında     Yeşilköy Havalimanı adıyla hizmet vermiş ancak 29 Temmuz 1985 tarihinde, cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal’in soyadını alarak Atatürk Havalimanı adıyla anılır olmuştur.

Bilindiği gibi ülkemizin en yoğun havalimanı olan Atatürk Havalimanı, dünyanın da en yoğun havalimanları arasındadır. ( 2015 yılı verilerine göre, Atatürk Havalimanı dünyada yoğunluk bakımından 11. Sırada yer almaktadır. Ayrıca Avrupa’nın en önemli transit havalimanı olma özelliğine de sahiptir ve günde ortalama 1100 uçağı ağırlar.

Pist başına saatte 30 uçağa hizmet verdiği oldukça yoğun dönemleri de olan Atatürk Havalimanı yalnızca yolcu değil, kargo uçaklarına da hizmet verir. 2015 yılı verilerine göre 61.332.124 yolcu ile birlikte 464.774 uçak ve 790.744 ton kargoyu ağırlayan İstanbul Atatürk Havalimanı, ayrıca 4 Eylül 2016’da bir rekora imza atarak, her 59.46 saniyede bir çak trafiğine yol vermiştir. (iniş ya da kalkış)

İstanbul Şehir Merkezinden Atatürk Havalimanına (IST) Ulaşım

Atatürk havalimanına ulaşım pek çok farklı alternatif yol ve araç ile sağlanabilir.

Toplu taşıma

Belediye otobüsü ya da metrobüs kullanabilirsiniz. Hatta İstanbul’un nev-i şahsına münhasır trafiği içinde bu alternatiflerden birkaç tanesini birlikte kullanabilir ya da Boğaziçi köprüsüne kadar gelip( taksi-otobüs ya da özel servis ile) buradan da metrobüs ile çok daha hızlı devam edebilirsiniz.

Maddi olarak en uygun tercih elbette belediye otobüsüdür, ancak  özellikle havalimanına gidişlerde İstanbul trafiğini göz ardı etmeyin ve mutlaka buna göre karar verin.

Taksi ya da servis

Havaalanı servisleri, taksi ya da araç kiralama yine havalimanı ulaşımı için kullanabileceğiniz alternatifleridir.

 


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) Hakkında

İstanbul’un neresinde ikamet ediyorsanız şehir merkezi olabilme ihtimali vardır. Anadolu yakasından bahsederken Kadıköy olarak düşünülür ise merkezi, 38 km uzaklık bulunmaktadır. Her ilçeden değil de Kadıköy merkezli ulaşım şeklinin belirli başlıklarda toplayabiliriz

İstanbul Anadolu Yakası Şehir Merkezinden Havalimanına (SAW) Ulaşım

1.HAVABÜS ile Ulaşım

HAVABÜS Kadıköy İETT otobüs duraklarının hemen oradan kalkmaktadır. Sabah 4.15’te başlayıp gece 00.45’e kadar her 30 dakikada bir otobüs kalkmaktadır. Büyük yolcu otobüsü tarzından olduğu için eşyanız varsa da sorun olmayacak yol üstünde 2 durakta anlık olarak durup yolcu alan toplu taşımaların en hızlı ve en iyisidir. Ücretlendirilmesi ise eğer AKBİL’inizin içinde 10 TL var ise basıp geçebiliyor veyahut otobüs hareket etmeden önce muavin ücretleri toplamaktadır. Trafik durumuna göre ulaşım süresi değişebilir. Ortalama varış süresi 60 dakikadır. Rahat ve konforlu şekilde ulaşımınızı yapabilirsiniz. İyi yolculuklar.

2.İETT Otobüsü ile Ulaşım

İETT ile ulaşım sağlayacaksanız Kadıköy rıhtımdaki otobüs duraklarından E-10 ve E-11 hatları ile ulaşım sağlayabilmektesiniz. Yoğunluk saatlerine göre kalkışları değişmektedir. İETT nin sitesine girersin gideceğiniz saatlere orada bakabilirsiniz. E-10 hattının trafiksiz bir yolda ulaşım süresi ortalama 88 dakikadır. E-11 in ise trafiksiz bir ortamda varış süresi 60 dakika olarak kayıtlarda geçmektedir. Bu iki hattında ücretlendirmesi iki tam yolcu biletidir. Eşyalarınız fazlaysa otobüs içerisinde sıkıntılar çekebilirsiniz. Yoğunluk saatlerine göre tercih edebileceğiniz diğer bir ulaşım türüdür. İyi yolculuklar.

3.Özel Araç ile Ulaşım

Kadıköy Sabiha Gökçen arası 38 km’dir. Trafiksiz bir saatte giderseniz eğer 35 dakika ulaşımı sağlayabilirsiniz. Trafik saatlerine dikkat ederek evden çıkmakta her zaman fayda olduğunu İstanbul da yaşadığınız notunu düşmek isterim. Otoparkta bırakma gibi bir düşünceniz var ise 0-1 saat aralığından başlayıp 30 güne kadar orada aracınızı bırakabiliyorsunuz. Bunların ücretlendirmesi araç modelinize saat ve gününe göre değişmektedir. 0-1 saat aralığı 12 TL’den başlayıp 30 gün kalırsa 296 TL arası değişmektedir. Eğer ki alacak veya bırakacak birileri varsa kendi şahsi aracınızla birisinin sizi bırakması daha mantıklı durmaktadır.

4.Taksi İle Ulaşım

Kadıköy’den binmiş olduğumuz taksiyle Sabiha gökçen e ulaşımımız özel aracımızla hemen hemen aynı olacaktır. Ortalama olarak fiyat ücretlendirmesi 70-75 TL arası değişmektedir. Yine 35-40 dakika civarında havalimanında olursunuz. Tabi trafik yok ise geçerli olan varış ve fiyatlandırmadır. Trafik saatine göre her ikisi de değişim gösterebilmektedir. İyi yolculuklar.


Mardin Hakkında

Mardin, uzun yıllardır mistik dokusunu koruyan, doğunun en görkemli şehirlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Türkiye’nin en saygıdeğer şehirlerinden bir tanesi olan Mardin, güneydoğu anadolu bölgesinde yer almaktadır. Ülke genelinde en çok kültürel mirasa sahip olan şehirlerden bir tanesi olarak bilinen Mardin, koruma altına alınmış ve kültür mirası kabul edilmiş pek çok tarihi yapıya ev dahipliği yapmaktadır. Üstelik bölgede yalnızca türkler değil süryani gibi birbirinden farklı dini inanışa ve kültüre sahip topluluklarda yaşamaktadır. Sanatsal anlamda bireyleri tatmin edecek birbirinden farklı kiliseler, camiler, türbeler, manastır ve evler yer almaktadır. Üstelik Mardin, Osmanlı imparatorluğu döneminden kalma ipek yolu üzerinde yer almaktadır ve bu nedenle hala günümüze gelen pek çok kervansaraylar yer almaktadır. Şehirde yapılan kazı çalışmalarında ve arkeolojik araştırmalarda ise milattan önceki dönemlere ait pek çok bulgulara rastlanmış durumdadır.

Bunların yanında ise Mardin, kültürel ve toplumsal yapı olarak da son derece zevkli ve renkli görüntüler ortaya çıkarmaktadır. Birbirinden farklı halka ait bireylerin birarada yaşıyor olması, sosyal yaşamda ve evlerde kendini göstermektedir. Toplumdaki bireylerin geneli eğitim seviyeleri yüksek ve kültürlü insanlardan oluşmaktadır. İklimi ise tamamen karasal bir gelişim çizmektedir. Yaz-kış demeden sürekli sıcak ve kurak olan Mardin’in ilçelerinde sıcaklık eve girmemesi adına çatısız evler oluşturulmaktadır. Kışları ise neredeyse soğuk hava dalgası oluşmamaktadır.

Mardin (MQM) Havalimanından Mardin Şehir Merkezi Ulaşımı

Havaalanı ile şehir merkezi arası 30km olarak bilinmektedir. Mardin havaalanında Havaş hizmeti bulunmadığı için, müşteriler genel olarak taksi ya da dolmuş ile şehir merkezine ulaşımlarını sağlamaktadır. Bunların yanında araç kiralama ve özel araç ile seyahat etmede bireylerin şehir merkezine ulaşım yöntemlerinden bir tanesidir. Bunların yanında ise eski Mardin bölgesinde oturan bireylerin havaalanından şehir merkezine yürüyerek de ulaşabilecekleri belirtilmektedir. Eski Mardin içerisinde kalan Havaalanı bireylere şehir içine ulaşım kolaylığı sağlamak konusunda daha elverişlidir.

BELEDİYE  OTOBÜSÜ

Mardinde havaalanına ulaşım belediye otobüslerinden çok minibüsler ile sağlanmaktadır. Küçük bir şehir olduğu için şehir içi ulaşımda minibüsler bireyler adına daha kullanışlı gelmektedir. Havaalanı minibüsleri, nizamiye girişinden Kızıltepe’ye ve Mardin’e kadar ulaşım sağlamaktadır. Kızıltepe- Mardin minibüsü yazan tüm minibüsler havaalanından şehir merkezine kadar hizmet vermektedir. Minibüs fiyatları ise Kızıltepe’ye kadar 2tl, Mardin’e kadar 3 tl olarak bilinmektedir. Belirtilen fiyatlar her yıl değişiklik ve artış gösterebilmektedir. Belirtilen ulaşım türleri dışında ise bireyler taksiyi tercih etmektedir.

YOLCU SERVİSLERİ VEYA HAVAYOLU TUR ŞİRKETLERİ

Mardin Havaalanı’na Havaş hizmetleri henüz başlamış durumda değildir. Havaalanına ulaşım belediye otobüsleri ve taksi hizmetleri ile sağlanmaktadır. Havaş bu konuda gerekli çalışmaları yürüttüğünü belirtmektedir. Havaş hizmetleri en kısa zaman da Mardin havaalanında da faaliyetlerine başlayacaktır.

TAKSİ

Bireylerin havaalanlarında en çok ihtiyaç duydukları taksi hizmetleri, Mardin havaalanında da en iyi şekilde sağlanmaktadır. Taksiler ise genel olarak havaalanın da terminal binasının önünden kalkmaktadır. Fiyatları ise gidilecek mesafe doğrultusunda belirleniyor olup, yaklaşık olarak şehir merkezine ya da yakın mesafeye en düşük taksi bedeli 50tl olarak belirlenmektedir. Genel taksi fiyatları ise 50tl ile 200tl arasında değişmektedir. Aşağıda havaalanına ait iki adet taksi durağının iletişim bilgileri yer almaktadır.

Havaalanı taksi durağı: 0 544 630 75 68

Havaalanı genel taksi merkezi: 0 482 313 34 00

Mardin Havalimanı Araç Kiralama Ofisleri

Araç kiralama, bölgeye ya da şehire ilk kez gelen bireyler adına son derece kurtarıcı olmaktadır. Belediye otobüsü ya da diğer ulaşım hizmetleri ile uğraşmak istemeyen bireyler genellikle günlük ya da haftalık olarak araç kiralama hizmetlerinden faydalanmaktadırlar. Bu noktada ise Mardin havaalanı çevresinden birbirinden farklı araç kiralama merkezleri bulunmaktadır. fiyatları ise günlük en az 150tl olarak belirlenebildiği gibi araç fiyatları, araç modeline ve türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Araç kiralama fiyatlarının belirlenmesinde, kira süreleri de etkili olmaktadır. Bölgede hizmet veren firmaların tamamı güvenilir ve sertifikalı çalışan kuruluşlardır.

Enterprise Rent a Car: 444 4 937

Otorento araç kiralama: 444 30 09 / 0 216 386 51 56

Hertz oto kiralama: 0 482 312 12 51

Avis oto kiralama: 0 482 312 04 44