UÇAK YOLCULUKLARININ BEBEKLERE ETKİSİ
Bebekleri ile birlikte uçak yolculuğuna çıkan aileler, kabin içi basıncın bebek sağlığındaki etkilerini merak etmektedir. Kabin içi hava basıncının kulaklarına basınç yapmasından dolayı rahatsız olan bebekler, alınabilecek ufak tefek önlemlerle rahat bir seyahat geçirebilirler.
Uçak saati bebeğin uyku saatinde olmalı
Bebeği ile uçak yolculuğu yapacak olan aileler, bebeğin uyku saatine uygun saatler için uçak bileti almaya dikkat etmelidir. Aksi halde gece geç saatlerde ve sabah erken saatlerde yapılan yolculuklar uyku düzensizliği ve huzursuzluk yapacaktır.
İniş ve kalkış saatlerinde sakinleştirmeli
Kabin iç basıncının etkilerini azaltmayı amaçlayan yetişkinlerin sakız çiğnemesi gerektiği gibi bebeklerde de ağızı hareket ettiriyor olmak oldukça önemli bir unsurdur. Uçağın iniş ve kalkış saatlerinde bebeği emzirmek, ağzına emzik ya da su kabı vermek, bebeğin ağzının hareket ettirilmesi sayesinde kabin içi hava basıncından da daha az etkilenmesine neden olacaktır. Böylece huysuzlanmalar ve ağlamalar oluşmayacaktır. Emziğin düşmesi durumlarının da düşünülmesi ve cep veya ulaşılabilecek bir yere yedek emzik bulundurulmalıdır. Bebeğin sevdiği süt, meyve suyu gibi içeceklerin yanı sıra sevdiği oyuncaklarında yolculuk sırasında bulundurması önemlidir. Bebeklere ait el çantalarında yedek bez, yedek biberon ve emzik gibi gerekli eşyalar mutlaka olmalıdır.
Uçak Yolculuğunda Bebek Hazırlığı Nasıl Olmalı ?
Çıkışa yakın bebek arabası
Ebeveynler, bebek arabasını uçağın dış kapısına kadar kullanmak istediğini belirtmelidir ki check-in işlemlerinin ardından bebek arabasını uçağın girişine kadar kullanabilirler. Bu şekilde hem bebek rahat edecek hem de aile, bebeğe ait eşyaları daha rahat taşıma imkânı bulacaktır. Uçak kapısında görevliler tarafından teslim alınacak olan bebek arabası, bagaj teslimi sırasında da ilk olarak yolcuya teslim edilecektir. Ayrıca bebeğin kimlik kartının da alınması gereklidir. Aksi halde bebeğin uçak yolculuğu yapması mümkün olmayacaktır. Bebeklerin kabin iç basıncından etkilenmemesi için ufak tefek önlemler alınabilirken yeni doğmuş bebeklerin 7. Gününe kadar uçak yolculuğu yapması mümkün değildir. İlk bir haftasını doldurmayan bebeklerin hava yolu seyahatini değil tüm seyahat seçeneklerini kullanması, çeşitli olumsuz durumların oluşabileceği düşünülerek engellenmektedir. 7 gün içerisinde ilk kontrolleri yeni biten bebekler, 7. Gününden itibaren yolculuk yapabilirler.
Uçak yolculuklarımda hem kendimin hem de bebeğimin rahat etmesini istediğimde karşılaştığım zor durumlar karşısında yolculuğum çile haline geliyordu. Uygun uçak bileti temin edebilmek adına rastladım bu site içerisinde yer alan uçak yolculuklarının bebeklere etkisi konulu içeriği uçak yolculuklarımda bana ve bebeğime aydınlatıcı bilgileriyle yardım sağlayarak sorunsuz gerçekleşmesine yardımcı oldu.
Her uçak yolculuğumuzda bebeğimizle birlikte eşimle yaşadığımız paniği ve endişeyi ucuz bilet arayışında rastladığımız bu site bilgileriyle kolaylaştırıp zamanla ortadan kaldırdık. Bebeğimizin imiş ve kalkışlarında bebeğin yaşadığı endişe anında yapılması gerekenleri kapsamlı bir şekilde elde ederek huzuru bu sitede sağlayabilmenin dışında çıkışa yakın bebek arabası bilincinde olduk.