Konut Sigortası

konut_sigortasi_daaskTürkiye en önemli deprem bölgelerinden biri olduğu için ülkemizdeki tüm konutlar bir risk altındadır. Ama yine de pek çok kişi bu riski umursamıyor. Özellikle de 17 Ağustos depreminden sonra devlet çok daha net önlemler almaya ve bunları da vatandaşlara uygulatmaya başladı. Özellikle de DASK Türkiye’de bulunan her konutun deprem sigortası yaptırması kararını aldı. Ama yine de yapılan araştırmalara göre Türkiye’de bulunan konutların yüzde 60’ının Konut Sigortası yok. Bu aslına bakılırsa korkunç bir tablo çünkü insanlar durumun ciddiyetinin çok da farkında değil.

  • Türkiye deprem bölgesi ve her zaman deprem olma ve evsiz kalma riskiniz var.
  • Türkiye’nin üç tarafı denizler ile çevrili ve fay hatlarının üzerinde olduğu için de tusunami felaketine oldukça açık bir ülke.
  • Dağlık alanlarda da yapılar bulunuyor ve toprak kayması, heyelan da Türkiye’de karşılaşılan doğal afetler arasında yer alıyor.

İşte tam da bu nedenle insanlar Konut Sigortası yaptırmalı ve geleceklerini güvence altına aldırmalıdır.

Deprem Sigortası Sayesinde Hayatınızı Garanti Altına Alın

Her yerde bir konut var ve bu konularında büyük bir bölümünde ne yazık ki hiçbir şekilde Konut Sigortası bulunmuyor. Ama Türkiye risk altında bir ülke olduğu için bu sigorta devlet tarafından zorunlu tutuluyor ve sigortayı yaptırmak için de bir şirket ile anlaşmanız yeterli oluyor.

Türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkes Türkiye’nin jeolojik yapısı ve konumundan ötürü ne kadar riskli bir bölge olduğunu biliyor. Bu nedenle de Türkiye’nin önemli kurumlarından biri olan DASK her zaman Konut Sigortası olayını ciddi şekilde incelemiş ve bu durumda da bu sigortanın yapılmasını zorunlu tutmuştur. Ama yine de Türkiye genelinde bulunan 20 milyona yakın konutun sadece dörtte birlik bir kısmının sigortalı olması da, olabilecek herhangi bir afetin sonrasındaki acı tabloyu şimdiden gözler önüne seriyor. Bu nedenle eğer sizler de geleceğinizi düşünüyorsanız Konut Sigortası yaptırmalısınız. Bu sigortayı yaptırmaya karar verenlerin yaptıracağı aşamalar şunlardır:

  • Evinize bir eksper çağırmalısınız.
  • Bu ekspere doğru bir rapor tutturmalısınız.
  • Bu raporu ilgili makamlara onaylatmalısınız.
  • Sonra da bu raporu her zaman saklamalısınız.

Konut Sigortası ile Kafanız Rahat Olsun

Elbette ki her insan başına gelen felaketlerden sonra “cana geleceğine mala gelsin” diye kendini ya da çevredekileri teselli ediyor. ama ne yazık ki canınıza gelmediyse malınıza da gelmesin. Bu nedenle de Konut Sigortası oldukça büyük bir önem taşıyor. Olası bir depremde, tusunamide, selde ya da heyelanda yani aklınıza gelecek her türlü doğal afette eviniz zarar görürse bu zararı karşılayabilecekken neden bunu istemeyesiniz ki? Hemen siz de bu sigortayı yaptırın geleceğe çok daha rahat bir şekilde bakın

Kaliteli bir hayat sağlamak ve her zaman kendinizi güvence altına almak istiyorsanız o zaman her zaman kendinizi düşünerek hareket etmelisiniz. Bunun içinde öncelikle Konut Sigortası işine sıcak bakmalısınız. Ülkemizdeki yapı sayısı oldukça fazla özellikle de 19 milyon konuttan bahsediliyor ama ne yazık bu konutların sadece 4 milyonu Konut Sigortası ile koruma altına alınmıştır. İnsanlar Türkiye’nin ne durumda olduğunu pek anlayamıyorlar. Bir kere Türkiye deprem bölgesinde yer alıyor ve büyük depremler her zaman Türkiye’nin kaderi olacak. Bu nedenle de konutlarınızı sigortalatmak yapabileceğiniz en güzel ve tek mantıklı harekettir.

Konut Sigortası Yaparken Neler Uygulanıyor

Sigorta işlemlerini yaptırmaya karar verdiyseniz o zaman sigortanın nasıl yapıldığını da bilmelisiniz. Öncelikle:

  • Konutunuza bir eksper gelir.
  • Sizin için konutunuzu kontrol eder ve değerini hesaplar.
  • Sonra da herhangi bir doğal afetin sizin yapınızı ne kadar hasara uğratacağını istatistik olarak hesaplar ve bunun sonucunda da bir rapor hazırlar.

Olası bir doğal afet durumunda konutunuza zarar gelirse bu rapora göre siz devletten hasarın karşılığını geri alabiliyor ve evinizi onarabiliyorsunuz. Neden siz de Konut Sigortası yaptırmaya sıcak bakmıyorsunuz ki? Bu sigorta sayesinde sadece evinize değil kendinizi de garanti ve koruma altına alıyorsunuz. DASK bunu zorunlu hale getirdiği için siz de bu sigortayı yaptırmak için acele etmelisiniz.